تعداد رشته‌هاي منسوخ شده صنايع دستي زياد نيست

کارشناس توليدات صنايع دستي در گفتگو با ميراث آريا(chtn)، با بيان اين مطلب گفت: گاهي تصور مي‌شود لفظ هنرهاي منسوخ شده و يا در حال منسوخ شدن به معناي به زوال کشيده شدن کامل آن رشته در کل کشور است.

حميد رضا اولادي با اشاره به اينکه تنها تعداد کمي از رشته‌هاي صنايع دستي مشمول اصل فراموشي و به انزوا کشيده شدن کامل مي‌شوند، اظهار داشت: شايد تعداد اين رشته‌ها زياد نباشد.

وي ادامه داد: استفاده از لفظ منسوخ شده و يا در حال منسوخ بدين معنا است که جايگاه آن رشته در يک استان خاص به فراموشي کشيده شده است و هنوز در مناطق ديگر پايگاه خود را حفظ کرده است.

اين کارشناس صنايع دستي با بيان اينکه در مورد تعدادي از اين رشته‌ها نيز تکنيک توليد رشته به طور خاص است که از ميان رفته است و يا در حال از بين رفتن است، تصريح کرد: به فرض مثال رشته‌اي چون چاروق دوزي از بين نرفته است اما چاروق دوزي يک تکه تقريبآ فراموش شده است.

اولادي افزود: در مورد رشته‌هاي اين چنيني که به دليل تک بودن توليد کنندگان و محصول توليد شده خاص هستند، بايد تفکري اساسي انديشيده شود، ادامه داد: ثبت روش‌هاي توليد اين رشته‌ها و حفظ تکنيک‌هاي توليد روش مؤثري براي اين معضل به حساب مي آيد.

وي با تأکيد بر اينکه آموزش بي برنامه رشته‌هاي در خطر نمي‌تواند گره‌اي از مشکلات آن‌ها باز کند، افزود: اگر آموزش بي‌برنامه در اين ميان پاسخگو بود تا به حال اين رشته‌ها بايد از اين وضعيت خارج مي‌شد.

اين کارشناس خاطرنشان کرد: تعبير واژه منسوخ شده و يا درحال منسوخ که در حال حاضر مصطلح است الفاظ درستي نيست و بهتر است واژه‌هاي فراموش شده و يا در حال فراموشي جايگزين آن‌ها شود./111

انتهای پیام/

کد خبر 1387061347